luni, 15 decembrie 2008

Ciorba ardeleneasca de porc

Prima reteta va fi una traditionala. Cu ea particip la concursul organizat de www.laica.ro in colaborare cu Teo.

Sa incepem:

Ingrediente necesare:

carne de porc
morcovi
patrunjel radacina si frunze
ceapa
cartofi
telina
tarhon
sare
piper
cubulet de legume
multa pasiune


Mod de preparare:

Carnea de porc se taie in bucati de aceeasi marime, iar apoi se spala in apa rece si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si sare.

Intre timp, se pregatesc legumele astfel:

- morcovul si patrunjelul se dau prin razatoarea mare
- ceapa se da prin razatoarea mica
- telina se curata si se taie in jumate
- cartofii se curata si se taie cubulete

Cand carnea a inceput sa fiarba, se spumeaza si se adauga legumele, mai putin cartofii care se vor adauga putin mai tarziu. Se condimenteaza dupa gust cu: sare, piper, 1 cubulet de concentrat de legume.

Catre final se adauga o legatura de patrunjel verde si cateva firicele de tarhon uscat. Se mai lasa sa dea cateva clocote si ciorba e gata :)

Se poate servi atat cu smantana cat si fara.



Niciun comentariu: