Si cu ea particip la concursul organizat de Teo si Laica
Ingrediente:
Varza
Orez
Ulei
Ceapa
Carne tocata
Pasta de rosii
Condimente: sare, piper, cubulet cu gust de costita afumata

Mod de preparare:
Varza se spala cu apa rece, se opareste in apa cu sare la 90 de grade celsius (inainte sa fiarba) timp de 5 minute pana cand frunzele se desprind una de alta. Dupa ce se oparesc frunzele vor fi pregatite pentru infasurat subtiind nervurile mai groase pentru a fi mai flexibile .
Orezul se caleste 2 minute intr-o cratita cu putin ulei.
Dupa ce orezul a fost calit se adauga carnea tocata, ceapa razuita, condiemente dupa gust si putina pasta de rosii. Se mai adauga un cubulet cu gust de costita afumata pentru a obtine un gust mai deosebit. De asemenea, tot pentru un gust mai deosebit, se poate adauga putina slanina (de preferinta afumata) taiata cubulete . Se amesteca toate foarte bine si apoi se trece la infasuratul sarmalelor.


Cand se pun la fiert, se adauga apa astfel incat sa le acopere si 2 lingurite de pasta de rosii. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ jumate de ora.
Se pot servi cu smantana.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu