luni, 15 decembrie 2008

Sarmale

Sarmalele sunt o mancare traditionala specifica Romaniei. Retetele difera in functie de zonele tarii. Am sa va prezint reteta pe care o gatesc eu foarte des.

Si cu ea particip la concursul organizat de Teo si Laica

Ingrediente:

Varza
Orez
Ulei
Ceapa
Carne tocata
Pasta de rosii
Condimente: sare, piper, cubulet cu gust de costita afumata


Mod de preparare:

Varza se spala cu apa rece, se opareste in apa cu sare la 90 de grade celsius (inainte sa fiarba) timp de 5 minute pana cand frunzele se desprind una de alta. Dupa ce se oparesc frunzele vor fi pregatite pentru infasurat subtiind nervurile mai groase pentru a fi mai flexibile .


Orezul se caleste 2 minute intr-o cratita cu putin ulei.

Dupa ce orezul a fost calit se adauga carnea tocata, ceapa razuita, condiemente dupa gust si putina pasta de rosii. Se mai adauga un cubulet cu gust de costita afumata pentru a obtine un gust mai deosebit. De asemenea, tot pentru un gust mai deosebit, se poate adauga putina slanina (de preferinta afumata) taiata cubulete . Se amesteca toate foarte bine si apoi se trece la infasuratul sarmalelor.



Cand se pun la fiert, se adauga apa astfel incat sa le acopere si 2 lingurite de pasta de rosii. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ jumate de ora.

Se pot servi cu smantana.









Niciun comentariu: